Monday, 21 October 2013

Seems like everything's getting more complicated




Yeessss even it is painful  

Allah please give me strength

Saturday, 17 August 2013

Last Kiss :) Taylor Swift

Sebenarnya aku tgh buat report utk project management kitaorg haritu, tapi tiba tiba jari jemari ni gatal nak menaip kt sini lah pulak, tapi tktau nak taip ape. Em disebabkan aku tgh layan lagu ni, jadi aku post lyric dia jelah hehehee . 

I still remember the look on your face
Lit through the darkness at 1:58 
The words that you whispered for just us to know
You told me you loved me so why did you go... away.

I do recall now the smell of the rain, 
Fresh on the pavement, 
I ran off the plane, 
That July ninth, the beat of your heart, 
It jumps through your shirt I can still feel your arms. 

But now I'll go sit on the floor wearing your clothes, 
All that I know is I don't know, 
How to be something you miss. 
Never thought we'd have a last kiss
Never imagined we'd end like this 
Your name forever the name on my lips 


I do remember the swing of your step
The life of the party you're showing off again
And I roll my eyes and then you pulled me in. 
I'm not much for dancing, 
But for you I did because 
I loved your handshake meeting my father 
I love how you walk with your hands in your pockets 
How you'd kiss me when I was in the middle of saying something. 
There's not a day I don't miss those rude interruptions and 

I'll go sit on the floor wearing your clothes, 
All that I know is I don't know, how to be something you miss. 
Never thought we'd have a last kiss 
Never imagined we'd end like this 
Your name forever the name on my lips
Ohh 

So I'll watch your life in pictures like I used to watch you sleep and 
I'll feel you forget me like I use to feel you breathe and 
I'll keep up with our old friends just to ask them how you are. 
Hope it's nice where you are and 
I hope the sun shines and it's a beautiful day and 
Something reminds you, 
You wish you had stayed we can plan for a change in weather and time, 
I never planned on you changing your mind. 

So, 
I'll go sit on the floor wearing your clothes, 
All that I know is I don't know, how to be something you miss. 
Never thought we'd have a last kiss 
Never imagined we'd end like this 
Your name forever the name on my lips, 
Just like our last kiss, 
Forever the name on my lips, 
Forever the name on my lips. 
Just like our last


Sunday, 23 June 2013

Misi Sireh Pulang ke Gagang MRSM Kuala Krai 2013 :')

Hyeee lagiii :') Hari Khamis bersamaan 20 June 2013 sufia pegi maktab sampai Sabtu sebab terlibat dalam Program Ansara yg diberi nama sebagai Misi Sireh Pulang ke Gagang utk tahun ni . Program alumni ni diketuai oleh Abang Hafiz . Kitaorg semua alumni yg terlibat lebih kurang dlm 30 orang je. walaupun tak ramai tapi rasenya program ni tetap meriah dan berjaya ! Macam macam aktiviti yg kitaorg atur utk students Form4 . Even agak kesuntukan masa tapi ianya sangat menyeronokkan . Aktiviti yg paling kita suka skali ialah Explore Race & Night Walk ( kitaorg panggil ' Owling ' ). Masa kita kt maktab dulu kitaorg selalu kot kena menyertai  aktiviti macam ni & sufia paling taksuka dua dua benda ni . tapi sekarang sufia sangat-II suka sebab sufia hanya perlu tengok je adik adik maklumlah kita kan Fasi ceehhh haha mcm balas dendam balik je dgn ape yg kita dah lalui sebelom ni kan hahahahaa . Aktiviti owling tu kita suka sangat sangat sebab dapat usik adik adik . malam tu ktaorg dapat tido kejap je & terpaksa berjaga balik pukul 1.30 pagi  sebab aktiviti ni bermula jam 2.30 pagi sampailah Subuh . Even mengantok tapi seronok melihatkan ragam adik adik sepanjang owling ni berjalan hahaha . 


 Daann ktaorg pun sampailah kt maktab Alhamdulillah ktaorg sampai jugak dgn selamat 


malam sesi suai kenal adik adik dgn abg-II & kakak-II fasi hehee
juga malam pembahagian group 
KakPiya fasi Goup 1 :D

Lepas ice breaking , fasi fasi ade BBQ dgn guru guru :)


 BBQ kat DU ( Dataran Usahawan )



ni pagi Jumaat sebelom LDK1 bermula 


Hari Jumaat kitaorg ada LDK1 sampai LDK4

 
Ni adik adik yg kena denda sbb datang lambat hihii

Petangnya lepas Asar ada Explore Race
Sufia jage checkpoint dalam class 2C 
Sebelom tu sempat snap jap pemandangan dari class 2C


MRSMKK sentiasa dihati :')

Malam tu ade Career Talk 
tapi Sufia & Wanie malu nak duduk kt meja sbb
 ktaorg kan mcm tkbanyak pengalaman & pengetahuan lagi 

malam Career Talk dgn Form4 & Form5


Lebih kurang jam 2.30 pagi Night Walk pun berjalan hehe


yang ni memang terus tido je hahahaa mmg nak kena ketuk je kepala tu agaknya hahaha .

Yg bestnya lepas Night Walk ni adik adik dapat mandi free depan foyer dewan hahaha habis basah dorang haih sejuk gila kot hahaha pepagi lagi dah main air hahahaa 

Pagi Sabtu ade LDK5


Lepastu ade ceramah farmasi . Dan sufia terus terlentok hahaa agaknya fasi fasi & adik adik ramai kot yg pejam mata mase ceramah tu haih apelah -.-'

Daaannn akhirnya majlis penutup hmm tetiba kita sedih baru je kita teringat balik kenangan kt sana hmm.
Takpelah nanti sufia join lagi utk program ansara yg akan datang In Shaa Allah . mase tu sufia akan betol betol berbakti pada adik adik

ni Sufia sebagai Fasi dgn adik adik Group 1 
Fasi tuuu Fassiiii ceehhh :D
sufia bukan lagi peserta okay haha

Dann teringat balik kenangan mase sufia Form5 . 
Rindu kt class 5D hmm


Bye MRSM Kuala Krai :'(

Nanti Sufia datang lagi ye .

Kenangan kt MRSKK takkan sufia lupakan sepanjang hayat .
Maktabku Syurgaku :')







Maktab Rendah Sains Mara Kuala Krai , Kelantan :')




Sunday, 26 May 2013

that's it :)


hahahahahaaa yeeaahhh that's why T.T

Saturday, 25 May 2013

Smile Always :')

Ni Sufia dgn Afini ;) Pney lawa kan hehhee :D


Yeaahhh now I'M SMILING :)
I'll SMILE andd keep smiling . Because yess I'm HAPPY enough . 
that's the truth . Dun worry & thanks for the deepest sympathy :')



Sunday, 12 May 2013

See my SMILE :)


Me andd Naim :) 
He is my ex-homeroom at MRSMKK
Jangan salah faham tau , kitaorg takpenah ade pape . Mintak maaf sgt-II pd yg dah salah faham . Chill :]

Friday, 8 February 2013

End of 4th week :)

Halloooo :) wahhhh , harini dah hari jumaat lahh . maknanya, CNY holiday dah bermula . hmmmm walau macam mana pun , malam ni baru kaknie datng jemput ak, memandangkan dia terpksa tunggu husbandnya balik keje dulu ptg ni . haaa ak baru je habis first test ak for Business Mathematics . Fuuuhhhhh lega rasenye .. . bukan ape , walaupun hanye test je, tp ak takut jugak , sbb markah test ni akan mempengaruhi markah final exam ak nanti . lagipun , ak nak buktikan pada madam yg ak boleh buat walaupun ak budak baru yg dh tertinggal certain subtopics  .. btw, dalam byak-II subjects , accountingg yg paling ak takut sekali . yelaaa ak dtg tanpa basic . hahhh kwn-II yg lain tkpe la diorg dh ade basic account. yg ak ni masih terkial-kial lagi . wlau mcm mna pun , moga-II smuanya okay . begitu juga dgn subject Intro to Business . . . . btw, ak baliiiikkkkk hariiiniiiiiiiiiiii !!!! dan kawan-II ak yg kt PLKN pun balikkk & mula bercutiii . wlaupun dpt bercuti kejap je , tp ak tumpang gembira buat mereka , atleast diorg dh dpt jenguk-II rumahh ,berehat & buat aktiviti diorg sendiri . yeeaahhhh ak turut gembira tauu utk diorg . lagipun , ak faham mcm mna perasaan diorg kt sana. komfirm rase nakkk sgt-II balik rumahh . memandangkan ak pun penah berada di kem plkn , that's why ak faham sgt-II keadaan diorgg . haaaaaaaaa rinduuunyaaa nak jumpaaa kawan-II se-MRSM . skrg ktorg tengah komfius psl tarikh keluarnya result SPM 2012 . mcm-II rumours yg ak dengar , tp tktau yg mna satu yg betul . tkpe laa , ak saba jee . lagi cepat lagi bagus . lagi cepat ak dapat ke MRSMKK dan lagi cepat ak dapt jumpa kawan-II yg dah lama ak tkjumpe :) okkayy yaaa . papaiii *lambaii tangann 

Monday, 4 February 2013

Week 4th :)

Hyee readers :) haaaaaa dah masuk 4 minggu kot ak kat kolej ni. cepat kan waktu berlalu. pejam celik pejam celik dah dekat sebulan kot ak kt sini. daaannnn kenangan pun dah byk kenangan selama ak kt sini. dah ramai org yg ak jumpa selama kt sini. macam-II ragam . btw, ak dah mula rasa seronok kt sini. ak mula knl ramai senior, tk kira lelaki or perempuan. ak dah kenal students dari coarses yg lain , mcm kak eyka, kak adda, shah, danial, & others . Ak dh kurangg rase malu kt sinii. hahaa dah nk tunjuk belangg agaknya. ak dh kenal zedd, yusri, & beberapa org yg lain lagi dari kolej jiran, MJII . Agaknya laa, mesti lagi best kot klau dapat kenal & berkawan dgn lebih ramai org kt area ni. tksalah rasenye, BERKAWAN BIAR BERIBU . hmmmm macam mne pula dgn study ? study ak rasenye dah smakin stabil . harap-II lepas ni makin stabil. klau tk stabil , kne bagi stabil jugak. bahaya tauu. sbb ak mengharapkan keputusan final sem exam yg terbaik & sgt-II baikkk :) harap-II macam tulaaa . rasenye , best jgk kot blajar accountingg, sebabbb no more science subject :) ak hanya blajar pasal accounting & business . buat sem 1 ni, ak blajar 6subjects . Business accountingg, Business Mathematics, Business , ITE, English, & Amal Islami. wahhhh dahh tkde Chemistry laaaa. suka nyaaaaa XD walaupun mcm tuu, ak kne struggle jgk. accountingg pun bkn senang & boleh dibuat main-II jgk tauu. focus tuu pentingg. rasenye , klau ade minat tak susah sgt kot . study biarlah bersungguh-sungguh . Akhirulkalam, semoga ak terus bahagia kat sini & dapat lebih ramai kawan & kenalan :) Byee


Sufia dgn Rachael , si gadis cantik dari Sarawak :)



Saturday, 19 January 2013

Petangggg yangg amaaannn :)

Hiii  :) Harinii tkde benda best pun nk citer . Hmmm . Btw, ak dh dftr kt KPM ni hari Khamis . Semalam ak dh masuk kelas tauu, tu pun dua kelas je , Business & ITE . Pagi tdi, Kamsis ktaorg , Kamsis Aisyah ,ade program . Pagii, bermula dgn senamrobik, sukaneka, & tayangan movie . Main-II dgn senior & kawan-II . Actually, ak pun taktau ape prasaan ak dpt msuk kolej ni. Happy ? Menyesal ? Sedihh ? Hahaaa tk suree . yg pasti ak tk kan pernah menyesal dgn pilihan ak nii. Walaupunn , dlu ak nak sgt masuk university, tpi at last, ak masuk kolej je. Teruukkk sgt ke ak ni ? Hmmm tak kesah lh , yg pentingg belajar kat sini freeeeee & I should be lucky to be here . Sebab , ak dpt ringankan beban my mom & the whole family. My job here is struggling for my studies. That's what HEP said to me during the registration . Okayy, from now on, I'll works harder. Please pray for me!

Monday, 14 January 2013

Dia Nur Anis Syafiqah :)

Haallooo readers :) hmmm harini ak bangun seawal 7 pagi . Hahaa awal la tu bagi ak klo kt rumah . Then , kluar rumah setel kan hal yg spatotnye. Pergi klinik buat medical check up, g pejabat MARA, bank & lain-II . Balik rumah lebih kurang jam 4 petangg . Penat sgt-II . Tiba-II, hati teringatkan Kem PLKN Batu Jong . Rindu kt kawan-II satu dorm kt sane DORM D . Rindu Anis, Irah, Bella, Fathin, Umi, Aimie, Ainul , Mira & Yuvi :) Rinduu gengg ak kt sane . Hmmm . kalau ak kt sane skrg ni, msti ak tgh menggilaa dgn diorg . Tappiii nk buat mcm mane , jodoh tk pnjg . Ermmm . Aniiissss , ak betol-II rindu kt kau. Tktau nape , tp org yg pling ak ingt skrg ialah NUR ANIS SYAFIQAH BINTI MOHAMED . ak rase bersalah sgt-II kt Anis sbb ak pergi mcm tuu je. Ak tinggal dia mcm tuu jee . Ak langsungg tk sngka yg ak akn tinggalkn kem tu & kawan-kawan kt sane terutama Anis . Haihh agak-II semalam Anis tido dgn sape ye ? Biase dia tido sebelah  ak, & tiap-II mlm ktaorg psti rapat-II kan katill . Aniss, ak mintak maaf sgt-II sbb tergesa-gesa pergii . Ak betul-II terpakse :( Klau boleh ak nk habiskan latihan kt kem plkn tu bersama kau & kwn-II yg lain , tp ak terpkse . PLKN best sgt-II bagi ak. Memangg best . tp ak tk sempat nk tamatkn sampai habis . Ak nak bagitau semua org yg PLKN bukanlah seteruk yg disangka. Walaupun pada mulanya ak sndiri pun rase homesick, tp bila dh biase ak rase tk nak balik lagi . Sbb mse tu ak dh ade kawan-II yg gilaa yg boleh buat ak turut gelaakk smpai sakit perut . Hahhaaa . Ak dh ade Anis Syafiqah yg menjadi teman berbicara . Anis selalu je byak ceritaa , psl kawan-II dia , kawan lelaki & jugak perempuan . Dan ak pulak lebih selesa byak mendengar . Anis nmpak bijak , dia tahu byak benda yg ak tktau . Hahaa mgkin ak kurangg berkembangg kot . Hahaaa . Anis lain dari yg lain. First time ak berkawan, masuk je hari kedua kenal, ak dh berAku & berMungg dgn Anis. Hahaaa memang special kn. Pelik sgt ak rase. Mgkin sbb Anis yg lebih suka berbahasa bgitu. Ak follow je.


Baru je dua tiga hari berkawan, tpi ak dh simpan gmbr Anis ni dlm buku notaku yg cute tuu. Gmbr ni ak amik dri Anis sndiri. Pelik, baru je berkawan tp ak dh dpt gmbr dia. Mcm tahu-II je yg ak akn pergi awal-II lagi. Dah ade gmbr untuk dibuat kenangan walaupun mse tu lmbt lagii nk berpisahh . Hahaa jadi tk kesah lh klau ak simpan foto ni pun sbb ktaorg dh pun berpisah . Gmbr ni ak akn simpan smpailah ak jmpe Anis balik suatu hari nnti . ak dh janji tau nk jage gmbr ni elok-II & takkan hilanggkan nye :) ANIS, ak rinduu mungg sokmoo-sokmooo okayy . Jangeeyyy lupo aku XD byeeeee kawaaaannn :D

Sunday, 13 January 2013

Bye PLKN :(

Haaiiiiii :) aku baru je sampai kt rumahh . rase peningg sgt kpale ni sbb kne settle byk bnde harini. after duk 9hari kt Kem PLKN Batu Jong, Kuala Krai, Kelantan, akhirnye ak balikk sebelum sempat menamatkn latihan kt sane . ak tktau ape perasaan ak buat mse ni. happy sbb dpt blik rumah , tp sedihh jugak sbb terpksa tinggalkan kem & kawan-II terutamanya Nur Anis Syafiqah :) Dia kwn baik aku sepnjang di kem. Tpi nk buat mcm mne , ak terpksa korbankan segalanye , sbb nk sambungg study . Baru je semingguu ak kt kem, tiba-II hari jumaat tu 11 January 2013, 13:12 p.m , ak terima satu mesej dri 15888 iaitu MARA . TAHNIAH ! Anda telah berjaya ke Kolej Profesional MARA ( KPM ) . cepat-II ak text kaknor suruh dia check kt internet & masukkan num i/c ak . yee betull , ak dpt kt KPM Beranang, Selangor coarse Accountancy , Diploma 3 tahun.  mse tuu, otak memang komfiuuussss gleerrr . tktau nk buat kputusan . same ade nk terima tawaran & tangguh PLKN atau tolak tawaran & teruskan latihan di PLKN . tambahan pula , Alwani & Niera tkmao pergi , rase mcm teruukkk sgt-II nk pergi kolej tu . last-II ak tk nak amik kisah hal org & ikut kata hati. Biarlah ape org nk ckp pun. same ade org nk ckp kolej tu tk bagus sbb org yg dpt 2A SPM pun boleh msuk, or ape-II pun , ak dh tk kisah . Bagi ak sokongan & dorongan drpd kwn-II terdekat mcm Haifa Arieza, Aznan, Cikguu-II & familyy  sbenarnye dh ckup nk membenarkan perkara yg sbenarnye :) Habis semua org ak call & tnye termsuk lh Ckgu Ahmad Shaihan . hahaa . akhirnye, ma & kakak-II suruh ak terima je tawaran . Sediihhhh . yee, memang ak sgt-II sedihh di saat nk tinggalkn kem tadi, lebih-II nk tgalkn Anis. Dia mcm berat je nk biar ak pergii . Satu sbb tu je yg buat hati ak beratt sgt-II nk kluar dri kem tuu. tp mcm mne pun ak terpkse pergi jgk. mungkin itu adalah yg terbaikk . Lumrah kehidupan , SETIAP PERTEMUAN PASTI ADA PERPISAHAN ~ mse balik tadi , ak tk sempat jumpa & peluk diorgg sbb diorg tgh kelas . takpe, nanti ak pasti jmpe diorgg lagi . ak rase agak bersalah sbb tinggalkan diorg mcm tuu jee tpi nK buat mcm mne , mse tk mengizinkan . Maafkan ak kawan-II Dorm D .
Aku pasti akn jumpe korangg lagi lepas nii , especiallyy ANIS :) SAYONARA :D