Sunday, 23 June 2013

Misi Sireh Pulang ke Gagang MRSM Kuala Krai 2013 :')

Hyeee lagiii :') Hari Khamis bersamaan 20 June 2013 sufia pegi maktab sampai Sabtu sebab terlibat dalam Program Ansara yg diberi nama sebagai Misi Sireh Pulang ke Gagang utk tahun ni . Program alumni ni diketuai oleh Abang Hafiz . Kitaorg semua alumni yg terlibat lebih kurang dlm 30 orang je. walaupun tak ramai tapi rasenya program ni tetap meriah dan berjaya ! Macam macam aktiviti yg kitaorg atur utk students Form4 . Even agak kesuntukan masa tapi ianya sangat menyeronokkan . Aktiviti yg paling kita suka skali ialah Explore Race & Night Walk ( kitaorg panggil ' Owling ' ). Masa kita kt maktab dulu kitaorg selalu kot kena menyertai  aktiviti macam ni & sufia paling taksuka dua dua benda ni . tapi sekarang sufia sangat-II suka sebab sufia hanya perlu tengok je adik adik maklumlah kita kan Fasi ceehhh haha mcm balas dendam balik je dgn ape yg kita dah lalui sebelom ni kan hahahahaa . Aktiviti owling tu kita suka sangat sangat sebab dapat usik adik adik . malam tu ktaorg dapat tido kejap je & terpaksa berjaga balik pukul 1.30 pagi  sebab aktiviti ni bermula jam 2.30 pagi sampailah Subuh . Even mengantok tapi seronok melihatkan ragam adik adik sepanjang owling ni berjalan hahaha . 


 Daann ktaorg pun sampailah kt maktab Alhamdulillah ktaorg sampai jugak dgn selamat 


malam sesi suai kenal adik adik dgn abg-II & kakak-II fasi hehee
juga malam pembahagian group 
KakPiya fasi Goup 1 :D

Lepas ice breaking , fasi fasi ade BBQ dgn guru guru :)


 BBQ kat DU ( Dataran Usahawan )



ni pagi Jumaat sebelom LDK1 bermula 


Hari Jumaat kitaorg ada LDK1 sampai LDK4

 
Ni adik adik yg kena denda sbb datang lambat hihii

Petangnya lepas Asar ada Explore Race
Sufia jage checkpoint dalam class 2C 
Sebelom tu sempat snap jap pemandangan dari class 2C


MRSMKK sentiasa dihati :')

Malam tu ade Career Talk 
tapi Sufia & Wanie malu nak duduk kt meja sbb
 ktaorg kan mcm tkbanyak pengalaman & pengetahuan lagi 

malam Career Talk dgn Form4 & Form5


Lebih kurang jam 2.30 pagi Night Walk pun berjalan hehe


yang ni memang terus tido je hahahaa mmg nak kena ketuk je kepala tu agaknya hahaha .

Yg bestnya lepas Night Walk ni adik adik dapat mandi free depan foyer dewan hahaha habis basah dorang haih sejuk gila kot hahaha pepagi lagi dah main air hahahaa 

Pagi Sabtu ade LDK5


Lepastu ade ceramah farmasi . Dan sufia terus terlentok hahaa agaknya fasi fasi & adik adik ramai kot yg pejam mata mase ceramah tu haih apelah -.-'

Daaannn akhirnya majlis penutup hmm tetiba kita sedih baru je kita teringat balik kenangan kt sana hmm.
Takpelah nanti sufia join lagi utk program ansara yg akan datang In Shaa Allah . mase tu sufia akan betol betol berbakti pada adik adik

ni Sufia sebagai Fasi dgn adik adik Group 1 
Fasi tuuu Fassiiii ceehhh :D
sufia bukan lagi peserta okay haha

Dann teringat balik kenangan mase sufia Form5 . 
Rindu kt class 5D hmm


Bye MRSM Kuala Krai :'(

Nanti Sufia datang lagi ye .

Kenangan kt MRSKK takkan sufia lupakan sepanjang hayat .
Maktabku Syurgaku :')







Maktab Rendah Sains Mara Kuala Krai , Kelantan :')