Friday, 8 February 2013

End of 4th week :)

Halloooo :) wahhhh , harini dah hari jumaat lahh . maknanya, CNY holiday dah bermula . hmmmm walau macam mana pun , malam ni baru kaknie datng jemput ak, memandangkan dia terpksa tunggu husbandnya balik keje dulu ptg ni . haaa ak baru je habis first test ak for Business Mathematics . Fuuuhhhhh lega rasenye .. . bukan ape , walaupun hanye test je, tp ak takut jugak , sbb markah test ni akan mempengaruhi markah final exam ak nanti . lagipun , ak nak buktikan pada madam yg ak boleh buat walaupun ak budak baru yg dh tertinggal certain subtopics  .. btw, dalam byak-II subjects , accountingg yg paling ak takut sekali . yelaaa ak dtg tanpa basic . hahhh kwn-II yg lain tkpe la diorg dh ade basic account. yg ak ni masih terkial-kial lagi . wlau mcm mna pun , moga-II smuanya okay . begitu juga dgn subject Intro to Business . . . . btw, ak baliiiikkkkk hariiiniiiiiiiiiiii !!!! dan kawan-II ak yg kt PLKN pun balikkk & mula bercutiii . wlaupun dpt bercuti kejap je , tp ak tumpang gembira buat mereka , atleast diorg dh dpt jenguk-II rumahh ,berehat & buat aktiviti diorg sendiri . yeeaahhhh ak turut gembira tauu utk diorg . lagipun , ak faham mcm mna perasaan diorg kt sana. komfirm rase nakkk sgt-II balik rumahh . memandangkan ak pun penah berada di kem plkn , that's why ak faham sgt-II keadaan diorgg . haaaaaaaaa rinduuunyaaa nak jumpaaa kawan-II se-MRSM . skrg ktorg tengah komfius psl tarikh keluarnya result SPM 2012 . mcm-II rumours yg ak dengar , tp tktau yg mna satu yg betul . tkpe laa , ak saba jee . lagi cepat lagi bagus . lagi cepat ak dapat ke MRSMKK dan lagi cepat ak dapt jumpa kawan-II yg dah lama ak tkjumpe :) okkayy yaaa . papaiii *lambaii tangann 

Monday, 4 February 2013

Week 4th :)

Hyee readers :) haaaaaa dah masuk 4 minggu kot ak kat kolej ni. cepat kan waktu berlalu. pejam celik pejam celik dah dekat sebulan kot ak kt sini. daaannnn kenangan pun dah byk kenangan selama ak kt sini. dah ramai org yg ak jumpa selama kt sini. macam-II ragam . btw, ak dah mula rasa seronok kt sini. ak mula knl ramai senior, tk kira lelaki or perempuan. ak dah kenal students dari coarses yg lain , mcm kak eyka, kak adda, shah, danial, & others . Ak dh kurangg rase malu kt sinii. hahaa dah nk tunjuk belangg agaknya. ak dh kenal zedd, yusri, & beberapa org yg lain lagi dari kolej jiran, MJII . Agaknya laa, mesti lagi best kot klau dapat kenal & berkawan dgn lebih ramai org kt area ni. tksalah rasenye, BERKAWAN BIAR BERIBU . hmmmm macam mne pula dgn study ? study ak rasenye dah smakin stabil . harap-II lepas ni makin stabil. klau tk stabil , kne bagi stabil jugak. bahaya tauu. sbb ak mengharapkan keputusan final sem exam yg terbaik & sgt-II baikkk :) harap-II macam tulaaa . rasenye , best jgk kot blajar accountingg, sebabbb no more science subject :) ak hanya blajar pasal accounting & business . buat sem 1 ni, ak blajar 6subjects . Business accountingg, Business Mathematics, Business , ITE, English, & Amal Islami. wahhhh dahh tkde Chemistry laaaa. suka nyaaaaa XD walaupun mcm tuu, ak kne struggle jgk. accountingg pun bkn senang & boleh dibuat main-II jgk tauu. focus tuu pentingg. rasenye , klau ade minat tak susah sgt kot . study biarlah bersungguh-sungguh . Akhirulkalam, semoga ak terus bahagia kat sini & dapat lebih ramai kawan & kenalan :) Byee


Sufia dgn Rachael , si gadis cantik dari Sarawak :)