Sunday, 13 January 2013

Bye PLKN :(

Haaiiiiii :) aku baru je sampai kt rumahh . rase peningg sgt kpale ni sbb kne settle byk bnde harini. after duk 9hari kt Kem PLKN Batu Jong, Kuala Krai, Kelantan, akhirnye ak balikk sebelum sempat menamatkn latihan kt sane . ak tktau ape perasaan ak buat mse ni. happy sbb dpt blik rumah , tp sedihh jugak sbb terpksa tinggalkan kem & kawan-II terutamanya Nur Anis Syafiqah :) Dia kwn baik aku sepnjang di kem. Tpi nk buat mcm mne , ak terpksa korbankan segalanye , sbb nk sambungg study . Baru je semingguu ak kt kem, tiba-II hari jumaat tu 11 January 2013, 13:12 p.m , ak terima satu mesej dri 15888 iaitu MARA . TAHNIAH ! Anda telah berjaya ke Kolej Profesional MARA ( KPM ) . cepat-II ak text kaknor suruh dia check kt internet & masukkan num i/c ak . yee betull , ak dpt kt KPM Beranang, Selangor coarse Accountancy , Diploma 3 tahun.  mse tuu, otak memang komfiuuussss gleerrr . tktau nk buat kputusan . same ade nk terima tawaran & tangguh PLKN atau tolak tawaran & teruskan latihan di PLKN . tambahan pula , Alwani & Niera tkmao pergi , rase mcm teruukkk sgt-II nk pergi kolej tu . last-II ak tk nak amik kisah hal org & ikut kata hati. Biarlah ape org nk ckp pun. same ade org nk ckp kolej tu tk bagus sbb org yg dpt 2A SPM pun boleh msuk, or ape-II pun , ak dh tk kisah . Bagi ak sokongan & dorongan drpd kwn-II terdekat mcm Haifa Arieza, Aznan, Cikguu-II & familyy  sbenarnye dh ckup nk membenarkan perkara yg sbenarnye :) Habis semua org ak call & tnye termsuk lh Ckgu Ahmad Shaihan . hahaa . akhirnye, ma & kakak-II suruh ak terima je tawaran . Sediihhhh . yee, memang ak sgt-II sedihh di saat nk tinggalkn kem tadi, lebih-II nk tgalkn Anis. Dia mcm berat je nk biar ak pergii . Satu sbb tu je yg buat hati ak beratt sgt-II nk kluar dri kem tuu. tp mcm mne pun ak terpkse pergi jgk. mungkin itu adalah yg terbaikk . Lumrah kehidupan , SETIAP PERTEMUAN PASTI ADA PERPISAHAN ~ mse balik tadi , ak tk sempat jumpa & peluk diorgg sbb diorg tgh kelas . takpe, nanti ak pasti jmpe diorgg lagi . ak rase agak bersalah sbb tinggalkan diorg mcm tuu jee tpi nK buat mcm mne , mse tk mengizinkan . Maafkan ak kawan-II Dorm D .
Aku pasti akn jumpe korangg lagi lepas nii , especiallyy ANIS :) SAYONARA :D