Saturday, 19 January 2013

Petangggg yangg amaaannn :)

Hiii  :) Harinii tkde benda best pun nk citer . Hmmm . Btw, ak dh dftr kt KPM ni hari Khamis . Semalam ak dh masuk kelas tauu, tu pun dua kelas je , Business & ITE . Pagi tdi, Kamsis ktaorg , Kamsis Aisyah ,ade program . Pagii, bermula dgn senamrobik, sukaneka, & tayangan movie . Main-II dgn senior & kawan-II . Actually, ak pun taktau ape prasaan ak dpt msuk kolej ni. Happy ? Menyesal ? Sedihh ? Hahaaa tk suree . yg pasti ak tk kan pernah menyesal dgn pilihan ak nii. Walaupunn , dlu ak nak sgt masuk university, tpi at last, ak masuk kolej je. Teruukkk sgt ke ak ni ? Hmmm tak kesah lh , yg pentingg belajar kat sini freeeeee & I should be lucky to be here . Sebab , ak dpt ringankan beban my mom & the whole family. My job here is struggling for my studies. That's what HEP said to me during the registration . Okayy, from now on, I'll works harder. Please pray for me!

Monday, 14 January 2013

Dia Nur Anis Syafiqah :)

Haallooo readers :) hmmm harini ak bangun seawal 7 pagi . Hahaa awal la tu bagi ak klo kt rumah . Then , kluar rumah setel kan hal yg spatotnye. Pergi klinik buat medical check up, g pejabat MARA, bank & lain-II . Balik rumah lebih kurang jam 4 petangg . Penat sgt-II . Tiba-II, hati teringatkan Kem PLKN Batu Jong . Rindu kt kawan-II satu dorm kt sane DORM D . Rindu Anis, Irah, Bella, Fathin, Umi, Aimie, Ainul , Mira & Yuvi :) Rinduu gengg ak kt sane . Hmmm . kalau ak kt sane skrg ni, msti ak tgh menggilaa dgn diorg . Tappiii nk buat mcm mane , jodoh tk pnjg . Ermmm . Aniiissss , ak betol-II rindu kt kau. Tktau nape , tp org yg pling ak ingt skrg ialah NUR ANIS SYAFIQAH BINTI MOHAMED . ak rase bersalah sgt-II kt Anis sbb ak pergi mcm tuu je. Ak tinggal dia mcm tuu jee . Ak langsungg tk sngka yg ak akn tinggalkn kem tu & kawan-kawan kt sane terutama Anis . Haihh agak-II semalam Anis tido dgn sape ye ? Biase dia tido sebelah  ak, & tiap-II mlm ktaorg psti rapat-II kan katill . Aniss, ak mintak maaf sgt-II sbb tergesa-gesa pergii . Ak betul-II terpakse :( Klau boleh ak nk habiskan latihan kt kem plkn tu bersama kau & kwn-II yg lain , tp ak terpkse . PLKN best sgt-II bagi ak. Memangg best . tp ak tk sempat nk tamatkn sampai habis . Ak nak bagitau semua org yg PLKN bukanlah seteruk yg disangka. Walaupun pada mulanya ak sndiri pun rase homesick, tp bila dh biase ak rase tk nak balik lagi . Sbb mse tu ak dh ade kawan-II yg gilaa yg boleh buat ak turut gelaakk smpai sakit perut . Hahhaaa . Ak dh ade Anis Syafiqah yg menjadi teman berbicara . Anis selalu je byak ceritaa , psl kawan-II dia , kawan lelaki & jugak perempuan . Dan ak pulak lebih selesa byak mendengar . Anis nmpak bijak , dia tahu byak benda yg ak tktau . Hahaa mgkin ak kurangg berkembangg kot . Hahaaa . Anis lain dari yg lain. First time ak berkawan, masuk je hari kedua kenal, ak dh berAku & berMungg dgn Anis. Hahaaa memang special kn. Pelik sgt ak rase. Mgkin sbb Anis yg lebih suka berbahasa bgitu. Ak follow je.


Baru je dua tiga hari berkawan, tpi ak dh simpan gmbr Anis ni dlm buku notaku yg cute tuu. Gmbr ni ak amik dri Anis sndiri. Pelik, baru je berkawan tp ak dh dpt gmbr dia. Mcm tahu-II je yg ak akn pergi awal-II lagi. Dah ade gmbr untuk dibuat kenangan walaupun mse tu lmbt lagii nk berpisahh . Hahaa jadi tk kesah lh klau ak simpan foto ni pun sbb ktaorg dh pun berpisah . Gmbr ni ak akn simpan smpailah ak jmpe Anis balik suatu hari nnti . ak dh janji tau nk jage gmbr ni elok-II & takkan hilanggkan nye :) ANIS, ak rinduu mungg sokmoo-sokmooo okayy . Jangeeyyy lupo aku XD byeeeee kawaaaannn :D

Sunday, 13 January 2013

Bye PLKN :(

Haaiiiiii :) aku baru je sampai kt rumahh . rase peningg sgt kpale ni sbb kne settle byk bnde harini. after duk 9hari kt Kem PLKN Batu Jong, Kuala Krai, Kelantan, akhirnye ak balikk sebelum sempat menamatkn latihan kt sane . ak tktau ape perasaan ak buat mse ni. happy sbb dpt blik rumah , tp sedihh jugak sbb terpksa tinggalkan kem & kawan-II terutamanya Nur Anis Syafiqah :) Dia kwn baik aku sepnjang di kem. Tpi nk buat mcm mne , ak terpksa korbankan segalanye , sbb nk sambungg study . Baru je semingguu ak kt kem, tiba-II hari jumaat tu 11 January 2013, 13:12 p.m , ak terima satu mesej dri 15888 iaitu MARA . TAHNIAH ! Anda telah berjaya ke Kolej Profesional MARA ( KPM ) . cepat-II ak text kaknor suruh dia check kt internet & masukkan num i/c ak . yee betull , ak dpt kt KPM Beranang, Selangor coarse Accountancy , Diploma 3 tahun.  mse tuu, otak memang komfiuuussss gleerrr . tktau nk buat kputusan . same ade nk terima tawaran & tangguh PLKN atau tolak tawaran & teruskan latihan di PLKN . tambahan pula , Alwani & Niera tkmao pergi , rase mcm teruukkk sgt-II nk pergi kolej tu . last-II ak tk nak amik kisah hal org & ikut kata hati. Biarlah ape org nk ckp pun. same ade org nk ckp kolej tu tk bagus sbb org yg dpt 2A SPM pun boleh msuk, or ape-II pun , ak dh tk kisah . Bagi ak sokongan & dorongan drpd kwn-II terdekat mcm Haifa Arieza, Aznan, Cikguu-II & familyy  sbenarnye dh ckup nk membenarkan perkara yg sbenarnye :) Habis semua org ak call & tnye termsuk lh Ckgu Ahmad Shaihan . hahaa . akhirnye, ma & kakak-II suruh ak terima je tawaran . Sediihhhh . yee, memang ak sgt-II sedihh di saat nk tinggalkn kem tadi, lebih-II nk tgalkn Anis. Dia mcm berat je nk biar ak pergii . Satu sbb tu je yg buat hati ak beratt sgt-II nk kluar dri kem tuu. tp mcm mne pun ak terpkse pergi jgk. mungkin itu adalah yg terbaikk . Lumrah kehidupan , SETIAP PERTEMUAN PASTI ADA PERPISAHAN ~ mse balik tadi , ak tk sempat jumpa & peluk diorgg sbb diorg tgh kelas . takpe, nanti ak pasti jmpe diorgg lagi . ak rase agak bersalah sbb tinggalkan diorg mcm tuu jee tpi nK buat mcm mne , mse tk mengizinkan . Maafkan ak kawan-II Dorm D .
Aku pasti akn jumpe korangg lagi lepas nii , especiallyy ANIS :) SAYONARA :D